Actualitate

Competiţie strânsă între conservatorii şi laburiştii din Marea Britanie (revista presei)

Liderii partidelor – David Cameron şi Ed Miliband – sunt mai energizaţi decât alegătorii britanici, titrează New York Times. Previziunile politice referitoare la scutinul de joi sunt: un parlament fără o majoritate clară, fără un partid capabil constituie această majoritate, ca urmare a unui electorat sceptic şi fragmentat. Cotidianul american precizează, de asemenea, că acesta este cea mai strânsă competiţie electorală din Marea Britanie din ultimul deceniu.

Le Monde scrie că, dacă va câştiga aceste alegeri, David Cameron va trebui să organizeze un referendum cu privire la apartenenţa la Uniunea Europeană. El le-a promis alegătorilor că, în 2017, îi va consulta, printr-un referendum, dacă Marea Britanie trebuie sau nu să mai rămână în cadrul UE.

Zi decisivă pentru fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy în dosarul interceptărilor, anunţă Le Figaro. Camera de acuzare a Curţii de apel din Paris trebuie să se pronunţe astăzi asupra legalităţii interceptărilor care i-au vizat pe fostul şef de stat, pe avocatul său, Thierry Hergoz, şi pe fostul înalt magistrat, Gilbert Azibert. Instanţa trebuie să decidă dacă ascultarea telefoanelor acestora, în 2013, a fost legală, explică ziarul francez. Fragmente din interceptări au fost publicate, la acea vreme, de cotidianul Le Monde. Dacă interceptările nu sunt invalidate, ancheta în care Sarkozy este inculpat pentru corupţie va continua.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *