Social

Competiție unică în Moldova! Sute de înotători își măsoară puterile în lacul Ghidighici

În ajunul competiţiei "Sea Mile", participanţii şi-au dat întâlnire la "Pasta Party" pentru a face cunoştinţă, dar şi pentru a primi sfaturi de la sportivi de performanţă.

"Ne-am adunat aici atât profesionişti, cât şi amatori, inclusiv comitetul organizatoric al competiției care va avea loc la Ghidighici, unde câteva sute de sportivi vor înota pe distanțe de la 200 de metri până la 3.704 metri", a spus președintelele Federaţiei Sporturilor Nautice din Moldova, Alexandr Goreacev.

Pregătirile pentru "Sea Mile" se desfăşoară de peste o lună. Sportivii spun că s-au antrenat mult pentru a obţine rezultate bune.

"Fiecare săptămână am fost la bazin, odată în săptămână chiar în Ghidighici ne-am antrenat. Practic erau două ore pe zi după care practic toată ziua ai fost în antrenament", a spus unul dintre participanți, Roman Rotarov.

În acest an, la cursă vor participa și sportivi din Ucraina.

"Apa deschisă nu este un bazin. Trebuie să te antrenezi mai mult în larg. Suntem trei şi este pentru prima dată când participăm la o astfel de competiție. Sperăm că mâine va fi totul bine", a declarat participantul din Ucraina, Maxim Iacovenco.

Competiţia va însemna un show de excepţie, spun organizatorii.

"Va fi muzică, va fi un show, va fi o sărbătoare grandioasă, dedicată sportului, care are loc în fiecare an. Toți participanții care vor parcurge distanța de o milă sau două vor primi medalii și chipiuri", a declarat organizatorul competiţiei ”Sea Mile”, Dimitri Voloșin.

În acest an se desfăşoară cea de-a treia ediţie a competiției "Sea Mile", la care participă aproximativ 700 de oameni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *