CSI / Rusia

„Comunismul științific” revine în Rusia: Universitățile rusești vor introduce o disciplină obligatorie de „ideologie”

Universitățile ruse ar urma să introducă o „disciplină ideologică” oficială, un analog al „comunismului științific” studiat în instituțiile de învățământ superior în perioada Uniunii Sovietice, scrie Meduza, citând două surse apropiate de Kremlin și 3 angajați din mediul universitar rus, scrie Hotnews.

„Tinerii ar trebui să înțeleagă ideologia: unde merge Rusia și de ce”, a declarat pentru Meduza unul dintre interlocutorii apropiați de Kremlin, acesta amintind că în școlile din Rusia există deja „studii ideologice” asemănătoare.

Numai că acestea sunt numite „Conversații despre important”, profesorii vorbindu-le elevilor despre modul în care Rusia a fost „forțată” să declanșeze „operațiunea militară specială” și „naționalismul ucrainean”.

De asemenea, în luna aprilie ministrul rus al Educației a anunțat că istoria va fi predată în școlile rusești începând cu clasa întâi.

Potrivit interlocutorilor jurnaliștilor de la Meduza, site interzis de către autoritățile ruse în martie, dezvoltarea noii materii de studiu în universități este supravegheată de blocul politic intern al Kremlinului, condus de prim-adjunctul șefului Administrației Prezidențiale a lui Vladimir Putin, scriu sursele citate.

Mai mult, acest lucru nu se face de către departamentul pentru proiecte publice de la Kremlin, care se ocupă în mod tradițional de relația cu universitățile ruse, ci de către administrația Consiliului de Stat, care de regulă gestionează campaniile electorale.

Noua disciplină le va vorbi studenților ruși despre „putreziciunea” Occidentului
Se presupune că noua materie va fi introdus în instituțiile de învățământ superior de anul universitar următor și, conform planulurilor actuale, studenții de la alte specializări decât cele umane îl vor studia timp de un an.

Studenții de la științe umaniste ar urma să îl studieze timp de mai multe semestre iar cei de la științe politice și istorie pe întreaga durată a studiilor lor.

Una dintre sursele apropiate de Kremlin a descris succint conținutul noii discipline ideologice astfel:

„Occidentul putrezește, a stricat constant Rusia, dar timpul i-a trecut, avem un viitor mare, o istorie și o cultură bogată. Trebuie să folosim momentul de criză și să obținem totul din el”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *