Bălti

Comuniști de la Bălți își bat joc de comuniștii chinezi

Cică Bălțiul este un oraș adevărat, iar Chișinăul e capitală rurală a Moldovei, pentru că o parte din locuitorii ei au plecat peste hotare, iar locul acestora a fost luat de cei din provincie cu mentalitate de țărani. Asta crede redactorul publicației menționate din Bălți. În continuare, autorul compară cât de bravo este administrația comunistă din cel mai oraș oraș din Moldova, și cât de proaste sunt autoritățile locale din Chișinău pentru că a cheltuit bani din buget pentru construcția monumentului închinat deportaților din scuarul Gării. Iată câteva din perlele lui Kalmîkov:
„Chișinăul are bani, de aici rezultă tendința de a lua decizii simple și negândite, cum ar fi cumpărarea din banii municipal autobuze pentru oraș și instalarea în fața Gării a unui monument de 26 milioane de lei (este vorba de „Trenul durerii” instalat în memoria deportaților, n.red.)”.


„La păscut”

„Bălțiul este un adevărat exemplu pentru că a reușit, pentru prima dată în 20 de ani, să asigure iluminarea stradală în oraș pe tot parcursul nopții”. (Incredibilă realizare, „țăranii” din Chișinău deja de câțiva ani își iluminează străzile).

„În Bălți se desfășoară mult mai bine instalarea camerelor de supraveghere video pe drumuri. În curând vor apărea camere video de ultimă generație, mult mai avansate și exacte, decât rabaturile chinezești instalate în capitală”. (Cu alte cuvinte, comuniștii chinezi ne-au tras pe sfoară, iar comuniștii din Bălți sunt mai deștepți).

Autorul nu face decât să repună în circulație tendința sovietică de a-i face pe moldoveni țărani proști, iar încercarea de a ridica Bălțiul pe o treaptă superioară corespunde cu metodele propagandei ruse de dezinformare. 

Timpul.md

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *