Actualitate

Comuniștii critică dur socialiștii: „Nu doar că nu pot câștiga, dar nici nu pot recunoaște înfrângerile”

PCRM declară în continuare că Andrei Năstase nu este omul potrivit pentru șefia capitalei, totuși, comuniștii spun că "nu poate fi evitată părerea societății".

Comuniștii dau vina pe Partidul Democraților și socialiști care, potrivit lor, "sunt conduși de un singur om".

1. Decizia instanței de judecată ne-a convins de corectitudinea poziției alese de comuniști, care constă în ignorarea acestor alegeri fără sens. Astăzi situaţia în capitală a ajuns la aceeaş stare în care era pînă în 20 mai. În prezent oraşul este condus de un primar executiv avînd o altă familie şi alt gen, dar situaţia este identică cu perioadă pînă la alegeri. În mod repetat au fost irosite milioane de lei alocaţi din bugetul de stat, iar societatea tradiţional a fost divizată după diferite criterii geopolitice. Cu alte cuvinte, rezultatul alegerilor anticipate din capitală a fost păstrarea status quo-ului cu situația socio-politică degradată, care a degradat rapid și continuă să se degradeze şi după alegeri. Fiind așa cum a prezis PCRM-ul, chemând susținătorii săi să ignore aceste alegeri.

2. Hotărîrea Judecătoriei Chişinău în legătură cu anularea rezultatelor alegerilor cu siguranţă nu este una strict juridică. Sistemul judiciar al Republicii Moldova se află sub controlul puterii, iar ca rezultat fiind emiterea sau luare de hotărîri în folosul şi la comanda acestei puteri criminale. Fără îndoială, au existat unele încălcări, și de data aceasta. Cu toate acestea, pentru a dovedi că au influențat puternic rezultatul final al votării, nu putem spune cu siguranţă. Acest lucru demonstrează încă o dată interesele politice ale acestei decizii judiciare.

3. În mod repetat ne convigem în urma evenimentelor post-electorale că atît Partidul Democrat cît şi «opoziţia constructivă» care o reprezintă socialiştii îşi coordonează activitatea şi sunt conduse de un singur om. Socialiştii fiind acei care au contestat validarea alegerilor, iar sistemul judiciar subordonat puterii a satisfăcut cererea lor.

4. Socialiștii au demonstrat tuturor că nu numai că nu pot câștiga cinstit, cît și că nu pot recunoaşte înfrîngerea. Noi am declarat şi declarăm în continuare că Andrei Năstase este un candidat nepotrivit, neprofesional pentru postul de primar al unui oraș milionar, care nu este capabil să facă față numeroaselor probleme ale Chișinăului. Cu toate acestea, considerăm că nu poate fi evitată părerea societăţii. Socialiștii, folosind resursele administrative a partenerilor lor la putere în persoana Partidului Democrat, au scuipat de fapt în fața a sute de mii de locuitori ai capitalei. În istoria PCRM-ului au existat eşecuri la alegeri, de menţionat şi în Chişinău, în perioada cănd partidul era la guvernare, dar niciodată nu a apelat la astfel de metode care contrazic normele elementare democratice și etice.

5. Situația actuală este, de asemenea, o lecție dură pentru Năstase și partenerii săi politici. Faptul că ei au participat la alegerile prezidențiale ilegale, a salutat o serie de decizii nelegale ale Curții Constituționale, au acceptat la trecerea la un sistem electoral mixt, a intrat în alegeri anticipate lipsite de sens, la Chișinău, de fapt îi lipsește de autoritatea morală să-și exprime indignarea de astăzi la o nouă decizie criminală a puterii. Atitudinea față de orice nelegiuire și încălcare a Constituției nu ar trebui să fie selectivă.

6. Partidul Comuniștilor își vede principala sarcină în restaurarea legii și democrației în Republica Moldova", este mesajul Partidului Comuniștilor.

Ieri, Judecătoria Chișinău (sediul centru) nu a confirmat legalitatea alegerilor locale anticipate din Chișinău, din 3 iunie curent. Decizia a fost pronunțată de judecătoarea Rodica Berdilo.

Invalidarea alegerilor vine după ce Partidul Socialiștilor a înaintat la Consiliul Electoral de Circumscripție două sesizări prin care îl acuză pe liderul Platformei DA că ar fi făcut agitație electorală în ziua turului doi.

Sursa: unimedia.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *