Ultima oră

(COMUNIȘTII DE IERI – TERORIȘTII DE MÂINE) ANTIFA în acțiune, gesturi huliganice și extremiste

Tinerii au fost reţinuţi de poliţie. Ei purtau tricouri cu inscripţia Organizaţiei "Antifa", despre care presa a scris că ar fi una extremistă.

”Un grup de nouă persoane, s-au apropiat de obiectiv. Şase împiedicau ceilalţi militari ca să poată acţiona, să îi împiedice pentru încălcările pe care trei în timpul acesta le săvârşeau scriind nişte inscripţii pe asfalt”, a spus ofiţerul de presă al Departamentului trupelor de carabinieri, Alexandru Bejan.

Reprezentanţii Ambasadei Ucrainei califică gestul drept un act de huliganism.

”Teritoriul se află în zona de securitate unde se interzice organizarea unor manifestaţii politice, dar şi a altor acţiuni ilegale”, a menţionat purtătorul de cuvânt al Ambasadei Ucrainei, Ana Iovciu.

Cazul este investigat de poliţie.

”O să întreprindem unele măsuri. Noi o să analizăm situaţia după care ei o să fie chemaţi adăugător”, a declarat şeful Secţiei securitate publică de la Inspectoratul de Poliţie Buiucani, Veaceslav Apostol.

Tot astăzi, deputatul PLDM Petru Ştirbate a făcut o interpelare prin care solicită Serviciului de Informaţii şi Securitate să explice ce reprezintă mişcarea extremistă ANTIFA, despre care presa a scris că ar fi fost creată de deputatul comunist Grigore Petrenco.

În mass-media au mai apărut informaţii că fostul deputat PCRM Marc Tkaciuk s-ar fi retras săptămâna trecută din Parlament pentru a coordona această mişcare extremistă. De asemenea, s-a vehiculat că ANTIFA este subvenţionată de câteva companii din Rusia, iar scopul ei este destabilizarea situaţiei din ţară, prin acţiuni violente.
 
Sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *