Politică

Comuniștii lui Voronin își bat joc de Dodon: „Dragostea de putere și bani l-au transformat într-o prostituată politică”

Scandalul în BCS capătă proporții.

Noi fisuri în Blocul Comuniștilor și Socialiștilor. După ce recent, liderii socialiști Vlad Bătrîncea și Igor Dodon au făcut mai multe aluzii la activitatea colegilor lor de bloc, pe site-ul oficial al PCRM a fost postat un articol care critică dur aceste declarații. Reacția a fost publicată și pe pagina oficială de Facebook a formațiunii și se referă în mod special la declarațiile lui Igor Dodon care a spus că datorită lui, Vladimir Voronin este acum în Parlament.

„În ultima vreme s-au îndesit declarațiile liderilor PSRM care spun că acum în cadrul Blocului Comuniștilor și a Socialiștilor există neînțelegeri și nemulțumiri față de agenda politică a comuniștilor. Ce să-i faci, nu se poate fără așa ceva. Deoarece nici comuniștilor nu le-a fost ușor să facă acel bloc electoral cu socialiștii. Pentru asta a fost convocat Plenul PCRM pe agenda căruia era un sigur punct – crearea blocului comun PCRM-PSRM”, se arată în articol după care se enumeră principalele temeri și nemulțumiri ale comuniștilor din acea perioadă.

OFICIAL. Kuliokarul de Sadova, Igor Dodon are DOSAR PENAL pentru că a primit sute de mii de dolari de Plahotniuc

Ulterior, comuniștii fac referire în mod special la declarațiile lui Igor Dodon în adresa lui Vladimir Voronin făcute la postul de televiziune „Primul în Moldova” și se întreabă dacă fostul șef de stat mai este în arest la domiciliu. „Iată cine are o memorie scurtă, este Dodon. Nu se știe de ce i-a ieșit din cap faptul că toate relele cu care Moldova se confruntă în ultimii 10 ani încep cu trădarea sa”, spun comuniștii cu referire la votul pe care fostul deputat comunist l-a dat pentru alegerea lui Nicolae Timofti în funcția de președinte.

„Dragostea pentru putere a lui Dodon poate fi depășită numai de dragostea sa pentru bani. Și una, și alta i-au jucat festa. Dragostea pentru putere și bani l-au transformat pe Dodon într-o prostituată politică care a mers prin toate fotoliile Parlamentului – de la Sandu la Filip și Șor. Iar onorariile pe care Dodon a acceptat să le primească în pungi („kuliok” n.n.) au ajuns folclor. Memoria scurtă a lui Dodon nu-i permite să-și amintească faptul că tocmai el a adus-o pe Sandu la putere – mai întâi ca prim-ministră, iar apoi ca președinte, într-atât a fost de apatic și ridicol mandatul său de președinte”, se mai arată în articol.

La final, comuniștii spun că ei sunt acei care i-au luat pe socialiști în bloc și datorită lor, lumea i-a votat.

„Spunând că l-a întors pe Voronin în politică luându-l pe listă, îi amintim acestui cetățean uituc despre faptul că tocmai el era cel care se implora la comuniști pentru a crea un bloc comun. El înțelegea că după toate acele istorii cu „kuliokul” pentru el și partidul său nu ar mai fi votat nimeni. Noi, comuniștii și Voronin personal am fost ca un scut pentru Dodon, o spălătorie care într-o oarecare măsură i-am spălat imaginea de trădător și iubitor de pungi. Însă nimeni nu va putea să-i curețe conștiința pătată. Fie ca declarațiile sale mincinoase să rămână ca încă o pată de nespălat”, au încheiat comuniștii.

Amintim că în această săptămână, secretarul general al PSRM, Vlad Bătrîncea și președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon au venit cu critici în adresa comuniștilor. Bătrîncea a menționat că la moment, în cadrul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor există unele neînțelegeri și nemulțumiri, referindu-se la agenda politică a comuniștilor.

„Pe de o parte, am avut o cooperare excelentă în bloc. Pe de altă parte, observăm cooperarea lor cu un alt partid politic. Ei, bine, dacă le este convenabil, atunci este alegerea lor. Evident, ar fi colegial să elaborăm agenda celor două partide care fac parte din bloc. Comunicăm şi coordonăm activităţile parlamentare ale fracţiunii noastre. În ceea ce priveşte activităţile în afara Parlamentului, fiecare partid îşi are propriul său chip şi agendă. Nu mai ştiu care este procedura lor internă, dar observăm o anumită afinitate cu un alt partid politic. Aceasta este agenda lor”, a declarat Batrîncea.

A doua zi, și Igor Dodon s-a lansat într-un atac la adresa comuniștilor. Fostul șef de stat a spus că știe despre neînțelegerile cu comuniștii și a ținut să menționeze ca Vladimir Voronin să „nu uite cine l-a adus în Parlament” și să înceteze ca la ședințele Parlamentului să îi „înțepe” pe colegii socialiști.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *