Moldova

Comuniștii promit o nouă REVOLUȚIE

Am solicitat opiniile liderilor fracțiunilor din parlament, rugându-i să comenteze această declarație a fruntașului PCRM, M. Tkaciuc.

Valeriu Streleț, președintele fracțiunii PLDM



Fracțiunea PLDM tratează cu mult calm aceste declarații belicoase ale comuniștilor, care nu sunt la prima lor provocare de acest gen. Noi trebuie să ne urmăm angajamentele prevăzute de programul de guvernare.

Mihai Ghimpu, președintele fracțiunii PL



Eu bănuiesc că ei pregătesc pentru toamnă demonstrații și mitinguri așa cum au făcut-o în iarna anului trecut. Ei nu vor să admită semnarea acordurilor cu Uniunea Europeană. Ei au cerut în parlament să se organizeze un referendum ca cetățenii să spună unde doresc să meargă: în Uniunea Euroasiatică sau Uniunea Europeană. Eu cred că aici e și interesul Moscovei ca, prin aceste demonstrații, mitinguri sau un eventual referendum, să destabilizeze situația. Conform sondajelor, societatea e împărțită 50/50. Miza lor este să arate că oamenii vor în Uniunea Euroasiatică. Actuala guvernare, dar și televiziunea publică, ar trebui să informeze oamenii cât mai bine care sunt avantajele Acordului de Asociere cu UE, și a componentelor sale – Acordul privind libera circulație și Acordul de Liber Schimb. Doar știm că Partidul Comuniștilor a câștigat întotdeauna datorită omului neinformat.

Dumitru Diacov, președintele fracțiunii PDM



Opoziția comunistă trebuie cumva să se manifeste. Alte idei probabil că nu prea au și iată încearcă să ne amenințe cu o revoluție, ca să-i sperie pe cei de la guvernare. Eu cred că noi trebuie să ne căutăm de treabă, să lucrăm liniștit și să liniștim societatea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *