Politică

Comuniștii și-au bătut joc de deputații PLDM

Mai mult, liderul deputaţilor liberal-democraţi susţine că acest amendament a fost inclus de deputaţii comunişti în apropierea procesului de votare, iar ei nu au ştiut.

"Pe 3 mai s-a votat un amendament care a limitat acest drept. Este rezulatul unei confuzii, pe care o considerăm regretabilă. Sistemul mixt este un sistem prematur pentru Republica Moldova şi a vizat pragul electoral, dar s-a dovedit că autorii proiectului din fracţiunea PCRM au mai inclus nişte amendamente care nu erau discutate. Trebuie să recunoaştem că a fost o confuzie, pe care ne vom strădui să o reparăm", a declarat Valeriu Streleţ

"Proiectul a fost citit cu atenţie, însă elementele legate de votul studenţilor au fost introduse pe ultima sută de metri", a ţinut să menţioneze Valeriu Streleţ.

Deputaţii PLDM şi PCRM au votat în Parlament mai multe proiecte de lege, printre care şi restricţionarea dreptului studenţilor şi al moldovenilor aflaţi în străinătate de a-şi exercita dreptul electoral la orice secţie de votare.

Recent, PLDM a înregistrat un proiect de lege prin care vrea să abroge restricţiile pe care le-a impus pe 3 mai. Liberal-democraţii propun, acum, ca elevii şi studenţii să poată vota în baza documentelor justificative, la orice secţie de votare din localitatea în care îşi fac studiile. În acelaşi proiect de lege se mai propune să se revină la prevederea care permitea prelungirea votului, cu cel mult două ore.
 
publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *