Politică

Comuniștii și socialiștii, luați la rost în prima ședință a Legislativului: „Dacă Șor și Dodon erau acum la guvernare, atunci avioanele rusești aterizau la Chișinău, iar soldații ruși aduși cu IL-urile aveau să se înarmeze la Cobasna și ar fi atacat Ucraina. Sunteți niște TRĂDĂTORI”

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, care de mai bine de opt luni ezită să condamne agresiunea violentă a Rusiei a lui Vladimir Putin împotriva Ucrainei, au fost luați joi, 3 noimebrie, la rost, în prima ședință a Legislativului, de parlamentarul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Adrian Cheptănaru.

Fost angajat al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Cheptănaru a dezvăluit ce s-ar fi întâmplat cu Republica Moldova, dacă la guvernare era coaliția Șor-Dodon din fosta legislatură a Parlamentului, transmite Ziarulnational.

„Am văzut cum Starîș îl privea pe Putin… Era asemenea unui cățel ce aștepta un os de la stăpânul său. Eu mi-am dat seama de un lucru și de o ipoteză a mea mai veche. Ce se întâmpla astăzi cu R. Moldova, dacă la guvernare erau socialiștii și Șor? Noi am reușit să dizolvăm acel Parlament infect și să dăm R. Moldova o guvernare democratică și corectă. Ce se întâmpla? Vreau să vă aduc aminte că Aeroportul Internațional Chișinău era deținut de Șor. Vă spun cu toată certitudinea că, dacă Șor și Dodon erau la putere acum, atunci la începutul războiului în Chișinău aveau să aterizeze avioane militare rusești, aveau să aterizeze avioane IL-96 pline cu soldați ruși, care s-ar fi înarmat la Cobasna și ar fi atacat Ucraina din R. Moldova”, a declarat Cheptănaru în plenul Parlamentului.

Astfel, potrivit deputatului, Republica Moldova ar fi devenit parte a războiului pornit de Rusia împotriva Ucrainei.

„De la noi din republică ocupanții ruși ar fi atacat Ucraina. Să fie clar lucrul acesta. Ucraina ar fi rezistat, chiar dacă i-ar fi fost foarte greu. Totuși, Ucraina ar fi închis și gazele, și electricitatea, pentru că țevile cu gaze vin prin Ucraina. În această iarnă, sub voi, trădătorilor, R. Moldova ar fi înghețat. Nu ar fi avut electricitate, dar nici gaze ieftine sau scumpe. Nimic nu ar fi avut. Astăzi R. Moldova este condusă de un regim democratic, care își respectă cetățenii, care are demnitate, care se poate mândri cu faptul că depune tot efortul ca cetățenii, cu un preț al demnității noastre naționale, să aibă electricitate și gaze. Nu suntem noi de vină că nu avem gaz, electricitate. Noi importăm și electricitatea și gazele, dar vom subvenționa creșterile de tarif. Ne vom asigura ca cetățenii să aibă un trai decent, chiar dacă ne va costa scump. Acesta este prețul demnității și libertății noastre. Voi niciodată nu ați avut demnitate și libertate și nici nu o să aveți, trădătorilor”, a conchis Adrian Cheptănaru.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *