Politică

Comuniștii sunt pregătiți de consultări cu partidele pro-europene

Subiectul a fost discutat de către liderul PCRM, Vladimir Voronin cu ambasadorul Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Ulrike Knotz. Potrivit preşedintelui comuniştilor, PCRM este obligat să examineze toate posibilităţile legale pentru a realiza în deplină măsură angajamentele expuse în programul electoral al formaţiunii.

Voronin a accentuat că pentru PCRM sunt prioritare chestiunile de ordin strategic pentru viitorul ţării noastre şi anume: neutralitatea, statalitatea, reintegrarea ţării, dezvoltarea economică şi socială, consolidarea statului multinaţional. Anume aceste principii pot sta la baza unor posibile consultări cu partidele parlamentare, susţine Voronin.

Acest lucru a fost confirmat şi de către şeful staffului electoral al PCRM, Artur Reşetnicov, care însă afirmă că deocamdată nu se discută acest lucru, pentru că „oficial nu există nici o Coaliţie”.

„Noi ne-am expus că am putea să examinăm posibilitatea inițierii consultărilor cu partidele parlamentare în scopul consolidării societății, întăririi indepedenței, suveranității, neutralității, reintegrării țării. Cu alte cuvinte, dacă partidele aflate în Parlament vor lăsa într-o parte unele divergențe și ideologii, și vor lua ca bază opțiunea alegătorilor, cetățenilor, care vor lucruri firești: pace și bunăstare în Republica Moldova, în așa fel Partidul Comuniștilor ar putea să pună umărul pentru dezvoltarea Moldovei”, a declarat Artur Reşetnicov în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă.

În cadrul aceluiaşi interviu, Artur Reşetnicov spune că PCRM îşi doreşte evitarea unui blocaj politic al Republicii Moldova şi în acest sens, sunt dispuşi să discute despre consolidarea clasei politice, consolidarea societăţii, dar şi alegerea unui preşedinte în 2016.

sursa: politik.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *