Eveniment

Comuniștii vor să patenteze ”moțiunea de cenzură” ca ultima prostie în materie politică

Până acum nu prea ați auzit de această noțiune, adica până în primăvara anului 2013. Acum aveți posibilitatea să auziți, chiar și azi, următoarele ”Comuniștii au depus monțiune de cenzură și doresc demiterea Guvernului”. Presa are grijă să transmită mesajul fiecărui cetățean.

Da, este adevărat. Comuniștii vor capul nu știm cui, dar îl vor și gata. Nu-l vor pentru putere, sau pentru a fura ceva din țara aceasta, de unde nu mai ai ce fura, însă vor cu toată încrederea să împiedice Moldova din drumul său european.

Probabil în cărțile citite de liderii comuniști nu există mai mare prostie, nepatentată, decât moțiunea de cenzură, iar altceva nici nu-i mai duce capul să facă. Probabil în aceleași cărți scrie că ulciorul merge de mai multe ori la izvor. Dar, nu de fiecare dată socoteala de la partid se egalează cu votul din Parlament. Au izbutit primăvara trecută și ar trebui să-și pună pofta în cui pentru a izbuti și această toamnă.

Ce nu înțeleg eu este de ce comuniștii împiedică aderarea Moldovei la UE dacă în Statutul partidului lor și chiar pe site este clar indicat că vor în Uniunea Europeană? Poate cineva dintre ei vor spune că sunt de fapt împotriva guvernării, împotriva lui Leancă, dar aș recomanda acestora, dacă au ceva personal cu acest om, să iasă undeva într-o conferință de presă, să spună ce au pe suflet. Or, dacă vor să scape de actuala guvernare să vină cu o moțiune de cenzură după evenimentul de la Vilnius și să caute susținere, dacă vor găsi.

Mai sus am scris despre reușita comuniștilor de primăvara trecută. Acum trebuie să ne dăm bine seama că istoria nu se mai repetă, iar monțiunea lor, pe lângă revoluția de cafenea, nu va da roade. Ba mai mult, comuniștii trebuie să se liniștească și să nu mai caute ieșire la Moscova, pentru că ieri nu ei au fost invitația la Moscova să fie felicitați, dar a fost invitat un om care a fost printre rândurile lor, dar a fost izgonit ca un câine și mințit așa cum numai Voronin și anturajul său poate.
 
Corneliu Gandrabur
http://gandrabur.net/

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *