Eveniment

Conacul Manuc Bey își deschide porțile

Duminică destinația noastră trebuie să fie orașul Hâncești, unde are loc reconstrucția complexului arhitectural Manuc Bey.

Consiliul raional Hâncești invită oaspeții orașului la un eveniment dedicat reconstrucției unuia din cele mai mari conace din Moldova. Vizitatorii vor avea ocazia, între orele 12-21, să vadă la ce etapă se află lucrările de reabilitare, să descopere detalii tăinuite ale complexului și să admire un spectacol de lumini ce va avea loc seara, în ziua evenimentului. Intrarea este liberă. Autoritățile raionale s-au gândit și la cei care nu au mașină proprie. Transportatorii de pe ruta Chișinău-Hâncești de la Gara de Sud vor merge până la conac. Vor fi și locuri de parcare. De asemenea, la eveniment va fi pus în vânzare un stoc limitat de suvenire „Manuc Bey”.

Reconstrucția conacului Manuc Bey a demarat la începutul lui 2014 în cadrul proiectului „Dezvoltarea turismului transfrontalier prin promovarea Conacului Manuc Bey, Complexului Mortuar Elena Ioan Cuza şi a muzeului Blesciunov". Proiectul este parte a Programului Operațional Comun România – Ucraina – Republica Moldova finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate şi Parteneriat. Proiectul presupune restaurarea şi reconstrucţia complexului muzeistico-turistic Manuc Bey datat din secolul al XIX-lea. De asemenea, va fi amenajat şi înverzit teritoriul acestuia. În cadrul lui vor fi organizate conferinţe, întruniri oficiale seminare şi diverse evenimente cu caracter economic, social şi cultural. Restaurarea Conacului Manuc Bey este realizată atât din fonduri Europene, cât și din Fondul Național de Dezvoltare Regională a RM.

Conacul lui Manuc Bey a fost construit la începutul secolului al XIX-lea, de către diplomatul şi negustorul de origine armeană Manuc Bey Mîrzaian.

Timpul.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *