Ultima oră

Concediu prenatal de aproape patru luni pentru mamele cu tripleți

Un proiect de lege în acest sens a fost înregistrat în Parlament de un grup de deputați din fracțiunea PLDM.
Autorii propun ca femeile salariate, ucenicele, precum şi soţiile aflate la întreţinerea salariaţilor, care sunt purtătoare a sarcinilor cu trei și mai mulți copii să beneficieze de concediu prenatal de 112 zile.

„Acest lucru este necesar, deoarece în timpul sarcinii multiple crește riscul apariției unor probleme de sănătate atât în cazul mamei, cât și al copiilor. De asemenea, acordarea certificatului de concediu medical de la 25 de săptămâni de sarcină este rațională și din cauză că femeile însărcinate cu tripleți în mare parte nasc nedepășind termenul de 35 de săptămâni”, se arată în inițiativa legislativă.

Conform datelor Biroului Național de Statistică, în anul 2010 au fost înregistrate două cazuri de nașteri multiple, iar în anul 2011 – cinci cazuri. Medicii spun că nașterile multiple devin din ce în ce mai obișnuite, deoarece tot mai multe cupluri folosesc medicamente contra infertilității. Astăzi, în aproximativ 95 la sută din cazurile de fertilizarea in vitro mama este însărcinată cu gemeni sau tripleți.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *