ExterneRăzboi

Concernul german de armament Rheinmetall a anunțat producția de tancuri în Ucraina

Concernul de armament Rheinmetall AG intenționează să înceapă producția de vehicule blindate în Ucraina în 2024. Șeful companiei, Armin Papperger, a declarat pentru ziarul WirtschaftsWoche.
Ucraina și Rheinmetall AG au înființat în octombrie 2023 o companie care va produce și repara echipamente militare. Concernul a decis să înceapă să producă transportoare blindate de trupe Fuchs, precum și vehicule de luptă de infanterie Lynx. Șeful Rheinmetall AG nu a dezvăluit volumele de producție planificate.

“După semnarea contractului, dorim să terminăm primul transportor blindat de trupe Fuchs în termen de șase-șapte luni, iar primul vehicul de luptă de infanterie Lynx în termen de 12-13 luni”, a indicat el.

Anterior, publicația Business Insider a calificat drept inutile tancurile Leopard, Challenger și Abrams trimise Ucrainei de către Occident. Potrivit experților, vehiculele de luptă nu au devenit o “armă magică” și nu au ajutat AFU să întoarcă situația pe câmpul de luptă. Armata ucraineană s-a aflat în impas din cauza începutului iernii, a contraofensivei eșuate și a acțiunilor competente ale forțelor armate ruse, au adăugat analiștii militari.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. …aveti ce aveți voi cu prostia. Nu încape Ukraina la voi. Va folosește rusul cu ranchiuna voastră (tot de rus provocata prin rapt de teritorii)împotriva lumii care,daca biruie in război, va elubereaza de acest rus:(. Nu mai scriați voi așa de ar fi nea Costache!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *