Politică

Concursul de la PCCOCS, în aer: Ședința CSP, amânată din cauza lipsă de cvorum

Lipsă de cvorum din nou la ședința Consiliului Superior al Procurorilor (CSP). Membrii Consiliului urmau să examineze 12 subiecte, printre care și demisia in corpore a membrilor Comisiei speciale de preselecție a candidaților pentru șefia PCCOCS.

„Este data de 2 februarie 2023, ora 09:36. Ședința CSP se declară deschisă. După cum vedeți dumneavoastră, astăzi în ședință avem în format fizic, cât și online, dar nu este întrunit cvorumul necesar pentru a declara această ședință deliberativă. Ne cerem scuze. Nu este posibil să desfășurăm ședința…”, a declarat șefa CSP, Angela Motuzoc, transmite Știri.md și Realitatea.md. 

În cadrul ședinței de astăzi au fost prezenți doar opt membri. A lipsit inclusiv ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco.

Următoarea ședință a CSP va avea loc joi, 9 februarie, începând cu ora 09:00.

Vă amintim că, în dimineața zilei de miercuri, 1 februarie, toți membrii Comisiei speciale de preselecție a candidaților pentru șefia PCCOCS au demisionat.

În data de 31 ianuarie, membrii Consiliului Superior al Procurorilor au votat împotriva anulării concursului de la șefia Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), deși ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a insistat pentru anularea imediată a acestuia. Așadar, concursul pentru șefia PCCOCS va continua.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *