Actualitate

Condamnat la trei ani închisoare cu suspendare pentru 750 de baxuri de țigări pe care încerca să le ducă în România

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a publicat un comunicat de presă în care încearcă să demonstreze că ei luptă cu fenomentul contrabandei de țigări.

Comunicatul integral:

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a demonstrat la Judecătoria Hâncești vinovăția bărbatului care la începutul lui octombrie 2021 a încercat să transporte spre România peste 150.000 țigări, cumpărate de acesta la stațiile de alimentare cu combustibil, cu circa 300.000 lei (15 mii euro), se spune în anunțul pentru presă.

Bărbatul de 44 de ani și-a recunoscut vinovăția, iar instanța de judecată a decis condamnarea acestuia la pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de trei ani, cu suspendarea executării acesteia, confiscarea capturii de țigări și încasarea de la inculpat a contravalorii mijlocului de transport folosit la comiterea infracțiunii, în sumă de circa 250.000 lei (12.300 euro).

Procurorii „luptă” cu contrabandiști de 12 mii de euro, dar nu-i văd pe ce care fac milioane

Procurorii PCCOCS, însă, urmează să conteste hotărârea instanței, în partea care ține de suspendarea executării pedepsei închisorii și solicitarea încasării contravalorii în sumă de peste 655.000 lei (32.200 euro).

Bărbatul a ascuns cele nouă mărci de țigări în rezervoarele mijlocului de transport pe care-l conducea la ieșirea din țară, prin Leușeni.

Acesta muncea în calitate de șofer de curse lungi începând din 2019, acesta intenționa să le comercializeze pe piața neagră a Uniunii Europene; iar ascunzișurile din cele două rezervoare le confecționase artizanal, astfel încât doar aproximativ 20% din spațiu putea fi umplut cu combustibil.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *