CSI / RusiaRăzboiUcraina

Condamnați la 19 ani de închisoare după ce au incendiat biroul de recrutare: ”Voiam să arăt că sunt și oameni împotriva războiului”

Un fost militar şi un fost membru al forţelor de securitate din Rusia au fost condamnați la 19 ani de închisoare după au protestat față de mobilizarea pentru războiul din Ucraina, relatează TASS.

Un tribunal militar din Ekaterinburg (Ural) i-a condamnat pe cei doi – Roman Nasriev şi Aleksei Nuriev – pentru ”act de terorism în bandă organizată”.

În octombrie 2022, bărbații, care lucrau la acea dată în Garda Naţională şi la Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă, au spart în timpul nopţii un geam de la parterul primăriei din Bakal, mic oraş din regiunea Celiabinsk, și au aruncat mai multe sticle incendiare în clădirea în care se afla și un birou de recrutare.

Ei nu au negat faptele, dar au respins orice act de terorism, afirmând că au vrut să denunţe campania militară din Ucraina.

”Voiam doar să arăt că în oraşul nostru sunt oameni împotriva mobilizării şi ”operaţiunii militare speciale” în Ucraina”, a declarat Nuriev în timpul procesului, potrivit Știrile PROTV.

Presa rusă scrie că cei doi bărbați sunt prieteni vechi și făceau parte dintr-o trupă rock.

După invazia în Ucraina, în Rusia au avut loc zeci de atacuri similare anti-război împotriva unor clădiri publice, dar pedeapsa primită de cei doi este cea mai aspră de până acum.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *