Condimente pentru conservele de iarnă
Noi venim cu câteva soluţii, pentru a vă ajuta în obţinerea de conserve gustoase şi perfect conservate, prin adăugarea la prepararea acestora de condimente şi plante aromatice, care sunt în acelaşi timp foarte bune pentru sănătate:
– cimbru – are aromă puternică şi proprietăţi antiseptice – se pune la preparate din carne şi la buchetele de verdeţuri asortate;
– usturoi, ceapă, mărar – se adaugă la castraveciori, în saramură sau în oţet;
– frunze de ţelină, crenguţe de vişin – la castraveţi în oţet;
– boabe de muştar – folosite la aproape toate conservele de legume, murături în oţet etc.;
– busuioc – pentru a aromatiza uleiul;
– foi de dafin – folosite pentru aroma lor deosebită;
– boabe de piper, boabe de muştar, hrean – menţin gogoşarii tari toata iarna;
– menta, cimbrul, coaja de lămâie sau de portocală – dau aromă oţetului şi altor conserve;
– pătrunjel, ienibahar, ardei iute, rozmarin – pentru marinat, aromatizat uleiul şi preparatele din carne;
– boia dulce sau iute – pentru condimentarea pastelor de ardei sau roşii.
Nu vă mai rămâne decât să vă apucaţi de treabă şi să vă umpleţi cămara cu bunătăţi pentru iarnă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!