Bună Dimineața

Condiții inumane pentru cei care vor să susțină examenul auto

De obicei, persoanele vin la prima oră să se înregistreze, apoi așteaptă afară să fie anunțați spre care teren urmează să meargă. După vreo oră-două de așteptare, inspectorul împreună cu vreo 30 de candidați se îndreaptă spre un poligon.

Toți acei 30 de candidați trec rând pe rând să demonstreze că ei sunt gata să obțină permisul de conducere. În timp ce unul este la volanul mașinii, ceilalți stau și așteaptă afară, lângă unul din poligoanele care se află lângă pădure sau lângă un câmp.

Doar că, tot procesul acesta, durează mai mult de patru ore. Astfel, în aceste ore, pe ploaie ori pe vânt, stau candidații și își așteaptă rândul. Instituția responsabilă a uitat că trebuie să creeze condiții umane oamenilor, pentru că acolo nu există niciun scaun, niciun acoperiș sub care să te ascunzi de condițiile meteo, nu există nici măcar o toaletă.

De altfel, persoanele prezente la examenul auto în aceste condiții nu au altă alegere decât să meargă în pădure, să-și facă nevoile după un copac, pentru că până la clădirea SCCA trebuie să meargă mai mult de zece minute și de altfel, riscă să-și piardă șansa de a susține examenul dacă nu este prezent. Dar aventura este de două ori mai mare când oamenii merg în pădure pe timp de ploaie. Calcă în glod și îi mai suflă vântul. La fel procedează și inspectorii superiori de acolo. Pădurea este mai aproape, iar candidații nu trebuie să aștepte prea mult.
De altfel, zilnic la Secția Calificare Auto vin peste 200 de oameni să susțină examenul practic. Și cel din urmă costă 110 lei. 22 mii de lei se plătesc zilnic. Oare nu s-ar putea improviza niște condiții minime pentru oameni?

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *