Ultima oră

Conducerea a dispus instituţiilor de ordine supravegherea maximă a frontierei de stat

Instrucţiunile au fost date în cadrul unei întrevederi a conducerii ţării cu reprezentanţii structurilor de forţă, pentru a discuta situaţia din ţară în contextul ultimelor evoluţii din regiune.

Nicolae Timofti, Igor Corman şi Iurie Leancă şi-au exprimat îngrijorarea faţă de degradarea climatului de securitate în regiune ca urmare a escaladării violenţelor în Ucraina.

Conducerea Republicii Moldova exprimă condoleanţe profunde întregului popor ucrainean, familiilor şi apropiaţilor victimelor evenimentelor tragice din oraşele Odessa, Slaveansk şi alte localităţi din Ucraina, soldate cu moartea a zeci de persoane.

Potrivit comunicatului, Republica Moldova reconfirmă sprijinul ferm pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei şi îşi exprimă încrederea că eforturile depuse de autorităţile ucrainene şi de actorii internaţionali vor duce la aplanarea tensiunilor şi instaurării ordinii constituţionale, păcii şi securităţii în ţara vecină.

Săptămâna trecută, peste circa 300 de persoane au fost rănite, iar 36 de oameni au murit sufocaţi, după ce Casa Sindicatelor de la Odessa, a fost cuprinsă de flăcări.
 
Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *