Economie

Conducerea MAIB implicată în acte de spălare de bani? Acționarii cer INTERVENȚIA Băncii Naționale

„În legătură cu informaţiile dezvăluite referitor la numeroasele cazuri de abuz şi corupţie, comise de către conducerea MAIB, noi, acţionarii MAIB, vă rugăm să interveniţi imediat în situaţia creată pentru a preveni furturile de la bancă şi devalorizarea acţionară. Conducerea MAIB evită să dea explicaţii acţionarilor, ignorând cerinţele legitime de transparenţă în principiile şi metodele de conducere actuale şi strategice. Potrivit informaţiilor noastre, banca este implicată în mod sistematic în acte de spălare de bani în volume destul de mari, fapt ce pune în pericol reputaţia instituţiei şi imaginea sa pe piaţa internaţională”, se spune în Adresare.

De asemenea, semnatarii solicită Băncii Centrale să ia măsuri interne pentru a preveni încercările conducerii MAIB de a influența persoanele responsabile din cadrul BNM „prin intermediul ameninţărilor, mitei şi altor metode „murdare” şi ilegale. Dispunem de informaţii despre numeroase cazuri de negocieri şi încercări de corupere a oficialilor din cadrul BNM cu scopul realizării intereselor exclusiv personale al preşedintelui MAIB, d-na Natalia Vrabie. Sperăm că această adresare va fi percepută corect de către Dvs. şi imediat vor fi luate măsurile necesare pentru a asigura transparenţa şi legitimitatea acţiunilor întreprinse de către conducerii băncii, în special de către preşedintele ei, d-na Natalia Vrabie”, se mai spune în Adresare.

Recent, conducerea MAIB a lansat o comunicat prin care informează că „banca, organele de conducere ale acesteia, precum şi acţionarii băncii, au devenit ţinta unor noi acţiuni frauduloase din partea unui grup de persoane care acţionează concertat, fiind susţinut de către unele persoane cu funcţii de răspundere din organele de stat (administrative şi judiciare), precum şi de către Registratorul independent „Registru-Corect”. La scurt timp, Registratorul a publicat propriul comunicat de presă prin care dezminte învinuirile aduse.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *