Timpul Local

Conducerea raionului Rezina își cumpără limuzină de 300 000 lei din banii economisiți pe seama copiilor

Proiectul de decizie „Cu privire la rectificarea bugetului pentru anul 2012”, care viza de fapt această operaţiune, a fost supus unei critici vehemente din partea opoziţiei. Potrivit consilierilor Vasile Grigor, Ion Burciu, Anatolie Cuzuioc, Gheorghe Botnaru ş.a., programul electoral al fracţiunilor PDM şi PCRM nu prevedea procurarea unui asemenea automobil pentru preşedintele raionului, mai ales în situaţia actuală, când raionul este măcinat de sărăcie, boli, când cea mai mare parte a întreprinderilor şi gospodăriilor agricole sunt în prag de faliment, scrie cuvintul.md.

În opinia lui Anatol Cuzuioc, nu este uman să se cumpere maşini de lux pe banii economisiţi de la hrana copiilor din instituţiile de educaţie, sursele destinate pentru păturile social-vulnerabile.

Vladimir Donţu, consilier PDM, însă a fost de părerea că dotarea preşedintelui raionului cu un automobil normal ar contribui la stoparea degradării localităţilor rurale şi depăşirea crizei economice şi sociale care a pus stăpânire pe raion.

După un schimb controversat de opinii proiectul a fost pus la vot şi a trecut, cu susţinerea fracţiunilor PDM şi PCRM.

În prezent, funcția de președinte al raionului Rezina este deținută de democrata Eleonora Graur. Pentru candidatura sa au votat consilierii PD, PCRM și PL.

Achiziția de la Rezina vine la scurt timp după ce luna trecută, cele trei persoane din stat și-au cumpărat automobile de serviciu în valoare de peste 5 milioane de lei.
 
Sursa: stirilocale.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *