Actualitate

Conducerea unor companii de construcţie din Chișinău, arestată pentru abateri la construirea unor blocuri locative

Potrivit datelor anchetei, reprezentanţii firmelor de construcţie ar fi edificat, în mod neautorizat şi cu abateri de la normele în construcţii, etaje suplimentare la trei blocuri pe care urmau să le construiască pe strada Alexandru cel Bun 115 din Chişinău. Mai mult decât atât, aceştia au încheiat contracte de investiţii cu persoane fizice şi juridice pentru încăperile de la etajele, construite abuziv, contrar prevederilor legale şi a proiectului de execuţie.

În cadrul documentării cazului, ofiţerii CNA au făcut mai multe interpelări la autorităţile municipale pentru a elucida circumstanţele în care a fost comisă infracţiunea. În răspunsurile Inspecţiei de Stat în Construcţii, Inspecţiei Muncii, serviciilor Primăriei Chişinău, dar şi celor ale Poliţiei, se arată că agenţii economici au fost avertizaţi de nenumărate ori asupra neregulilor depistate, fiind emisă şi o prescripţie de sistare a lucrărilor. Cu toate acestea, companiile şi-au continuat activitatea.

Pentru fortificarea probatoriului, procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA au efectuat percheziţii la sediile companiilor vizate, la domiciliile şi în automobilele bănuiţilor. În cadrul acţiunilor de urmărire penală, au fost ridicate documente, calculatoare, dar şi trei automobile de lux, care aparţin bănuiţilor.

În prezent, administratorul, fondatorul şi alte două persoane din cadrul a două firme de construcţie sunt reţinute pentru 72 de ore şi sunt cercetate penal pentru abuz în serviciu. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, bănuiţii riscă închisoare pe un termen de până la 6 ani.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de către Procuratura Anticorupţie. 

sursa: provincial.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *