Social

CONFIRMAT. Benzinăriile din R. Moldova vor fi verificate. „Ne-am sesizat referitor la acel incident tragic care s-a întâmplat în România”

Cele două explozii de la o stație de Gaz petrolier lichefiat (GPL) din România au pus în alertă autoritățile de la Chișinău. Inspectoratul Național de Supraveghere Tehnică va verifica benzinăriile din Republica Moldova, a declarat ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, transmite joi, 31 august curent, postul tv public. Astfel, în cazul depistărilor unor nereguli, acestea vor fi sancționate dur, potrivit Realitatea.md.

„Noi ne-am sesizat referitor la acel incident tragic care s-a întâmplat în România. La inițiativa colegilor de la minister am inițiat această analiză și când va fi gata vom da mai multe detalii. Dar tocmai din acest motiv am decis să verificăm toate stațiile, să ne asigurăm că nu vom avea o situație similară și în țara noastră”, a declarat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Astfel, dacă vor fi găsite nereguli, se vor aplica sancțiuni, iar unele stații ar putea fi închise.

„Se vor face prescripții, eventual, amenzi și se va solicita remedierea în regim de urgență a situației. Dacă vom găsi defecțiuni sau situații grave cu siguranță se va sista activitatea până la remedierea acestora”, a declarat Spînu.

În cel mult două luni, analiza benzinăriilor din Republica Moldova ar urma să fie gata.

Vă amintim că, exploziile s-au produs în data de 26 august, la o stație cu gaz lichefiat din Crevedia, județul Dâmbovița, România. Tragedia s-a soldat cu doi morți și 56 de răniți, printre care 39 de pompieri, doi polițiști și doi jandarmi. Au fost deschise patru dosare penale, iar consilierii județeni din Dâmbovița au alocat bani familiilor victimelor tragediei. Ministrul român al Economiei a anunțat că stația activa ilegal din anul 2020.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *