Actualitate

CONFIRMAT! Maia Sandu va participa la funerariile Reginei Elisabeta a II-a

Șefa statului, Maia Sandu, va participa la ceremonia funerară de stat ale Majestății Sale, Regina Elisabeta a II-a, aducându-i un omagiu în numele tuturor cetățenilor Republicii Moldova. Despre aceasta a anunțat oficial Administrația Prezidențială de la Chișinău, vineri, 16 septembrie, transmite Realitatea.md.

Astfel, potrivit Președinției, duminică 18 septembrie și luni 19 septembrie, Maia Sandu se va afla la Londra, unde va lua parte la funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a, aducându-i un omagiu în numele tuturor cetățenilor din țara noastră.

Marți și miercuri 20-21 septembrie, ea va fi la New York, la Adunarea Generală a ONU, eveniment anual care pune în discuție subiecte de interes global.

În contextul vizitei la ONU, președinta va participa la câteva evenimente în domeniul educației și va avea mai multe întâlniri bilaterale.

La revenirea acasă, Maia Sandu va efectua o scurtă vizită de lucru la Berlin, unde se va întâlni cu cancelarul german, Olaf Scholz, cu Svenja Schulze, ministra pentru Cooperare Economică și Dezvoltare a Germaniei și cu membri ai Bundestagului și cu reprezentanți ai mediului de afaceri din această țară.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *