CSI / RusiaExterne

Conflictul dintre Israel și Hamas arată ”eșecul” Washingtonului în Orientul Mijlociu, declară Putin

Conflictul dintre Israel şi mişcarea palestiniană Hamas demonstrează ”eşecul” politicii Statelor Unite în Orientul Mijlociu, a estimat marţi, 10 octombrie, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, care consideră “necesară” crearea unui stat palestinian, relatează Agerpres.

”Acesta este un exemplu clar al eşecului politicii Statelor Unite în Orientul Mijlociu”, a declarat Putin în timpul unei întâlniri la Kremlin cu prim-ministrul irakian Mohammed Shia al-Sudani.

Preşedintele rus a acuzat Statele Unite că au ”monopolizat” soluţionarea conflictului fără a-şi face griji cu privire la ”găsirea unor compromisuri acceptabile pentru ambele părţi”, ci, dimpotrivă, ele ”au promovat propriile idei despre cum să procedeze, făcând presiuni asupra ambelor părţi”.

”Aşa a fost (…) de fiecare dată fără a ţine cont de interesele fundamentale ale poporului palestinian”, a adăugat Putin.

De asemenea, el a considerat că este ”necesar” să se ”pună în aplicare deciziile Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite privind crearea unui stat palestinian independent şi suveran”.

Vă amintim că anterior, șeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov a estimat că ”cea mai credibilă” soluţie la războiul dintre Israel şi Hamas este crearea unui stat palestinian.

Acesta a promis că Rusia şi Liga Arabă vor lucra pentru ”a opri vărsarea de sânge” în Israel şi Gaza cu ţările care doresc ”pacea durabilă în Orientul Mijlociu”.

În ultimii ani, Rusia a menţinut relaţii bune atât cu autorităţile israeliene, cât şi cu cele palestiniene, precum şi cu mai mulţi alţi actori regionali, printre care Iranul, Egiptul şi Siria, aminteşte AFP.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a declarat marţi reporterilor că o vizită demult planificată în Rusia a preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas este în pregătire, deşi datele nu sunt încă cunoscute.

”Continuăm contactele noastre cu palestinienii”, a mai adăugat el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. N-ti mancat nimic, gura nu va pute si aveti si degetelele curate.
    Vorba unui mare ROMAN :Curat Murdar coane vladimir !

  2. Adevarul este undeva la mijloc. Problema a fost proasta de la inceput. La intemeierea statului Israel tarile fondatoare (UK, Sua) nu au tinut seama de pamantul tribului canaanitilor (fostilor fenicieni), actualilor autodenumiti palestinieni, atribuind Israelului si teritoriul Canaan. Ar fi trebuit ca arabii din Gaza si Canaan (actuala Cisordania-West Bank) sa fie mutati toti in Cisordania, unde sa aiba un stat al lor. Ierusalimul ar fi trebuit sa fie un teritoriu liber, asemanator Vaticanului, intrucat apartine mai multor religii si toti si-l vor doar al lor. Deci, greseala primordiala apartine englezilor si americanilor, care din start au croit teritoriul Israelului gresit, astfel incat acest lucru a dan nastere razboaielor ulterioare. De aici si povestea lui Putin cu statul Palestina, numai ca nu este suficient, in acest stat ar trebui mutati si arabii din Gaza. Si apoi rezolvat si conflictul din nord, cu labanezii si sirienii. Iar in sus, Gaza nu ar trebui sa existe deloc, arabii mutati in Cisordania. Numai asa s-ar rezolva definitiv razboaiele din Israel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *