Externe

Conflictul escaladează periculos: Israel amenință Egiptul: ”Vom bombarda orice convoi de camioane pe care îl trimiteți în Gaza”

Israel a informat Egiptul că va bombarda orice convoi de camioane potențiale care se îndreaptă din Egipt spre Gaza cu ajutor umanitar.

Organizația de știri Israel 12 a relatat că țara a avertizat Egiptul să nu ajute Palestina, conform Al Jazeera, transmite Stiripesurse.ro.

”În cazul în care aduceți provizii, vom bombarda camionul care se îndreaptă spre Gaza”, au relatat autoritățile israeliene, conform informațiilor furnizate de Israel 12.

Israel 12 a raportat că, în urma avertismentului, camioanele de combustibil și bunuri egiptene care trebuiau să intre în Fâșia Gaza s-au retras din trecerea Rafah.

Un raport pe rețeaua El Arabiya a menționat că Egiptul a închis trecerea pentru o perioadă nedeterminată.

Trecerea Rafah reprezintă singurul punct de intrare în Peninsula Sinai a Egiptului pentru cei 2,3 milioane de locuitori ai Fâșiei Gaza.

Restul fâșiei este înconjurat de Israel și marea Mediterană.

Circulația persoanelor și a bunurilor este strict controlată în cadrul blocadei impuse asupra Fâșiei Gaza de Egipt și Israel.

Astăzi, bombardamente din partea Israelului au lovit trecerea, conform oficialilor palestinieni și surselor de securitate egiptene.

Aceste atacuri au oprit operațiunile singurului punct oficial de ieșire de pe frontiera sudică a Fâșiei Gaza.

Ministerul de Interne al Fâșiei Gaza, condus de Hamas, a declarat că bombardamentele au lovit o poartă de intrare de pe partea palestiniană a trecerii Rafah, ceea ce a dus la oprirea lucrărilor acolo.

Personalul egiptean a avertizat palestinienii să evacueze, se menționează în declarație.

Luni, aproximativ 800 de persoane au părăsit Fâșia Gaza prin trecerea Rafah, iar aproximativ 500 de persoane au intrat, deși trecerea a fost închisă pentru circulația bunurilor, conform Oficiului umanitar al Națiunilor Unite.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *