Război

Conflictul lui Prigojin cu Kadîrov și ce îl așteaptă pe șeful Ceceniei – Prognoză

Soarta lui Kadîrov va fi similară cu cea a teroristului Muammar Gaddafi. Această opinie a fost exprimată de bloggerul politic cecen Islam Belokiyev.

“Kadîrovii” se pricep doar la crearea de confruntări criminale.

Belokiev consideră că Putin controlează conflictul dintre Evgheni Prigojin, șeful companiei de securitate cecene Vagner și Ramzan Kadîrov, șeful Ceceniei.

“Deocamdată are totul sub control, el a intervenit și i-a oprit. Dar acești câini sunt gata să se sfâșie între ei. Și dacă ceva se transformă în ceva mai mare, nu aș fi surprins dacă s-ar ciocni”.

El presupune că a fost o întâlnire foarte interesantă. Având în vedere că este puțin probabil ca Prigozhin să fi adus tancuri, artilerie grea, avioane și așa mai departe.

“Așa că el ar fi venit cu arme ușoare, iar “kadyrovii” ar fi venit cu arme ușoare. Iar ‘kadyrovții’ nu știu să lupte, dar sunt la un nivel înalt în ceea ce privește criminalitatea”, a precizat Belokiev.

Bloggerul politic cecen a subliniat că, chiar și în această confruntare dintre Kadîrov și Prigojin, Kadîrov este preferat mai puțin, iar acesta este deja segmentul cecen.

“Și nu este vorba că îl susțin pe Prigojin. Nu, Prigozhin ar trebui arestat și pedepsit legal pentru toate crimele sale din Africa, din Siria, din Ucraina. Dar dacă trebuie să alegi între Prigozhin și Kadîrov, Kadîrov este atât de respingător pentru oamenii din Cecenia încât ei spun să-l lăsăm pe Prigozhin să câștige”, a adăugat el.

Cecenii sunt pregătiți să lupte, gata să lupte pentru libertatea lor, dar se tem că vor fi lăsați singuri în luptă.

“Avem nevoie de garanții militare, politice. Avem nevoie de informații, de sprijin economic”, a menționat oaspetele.

Potrivit lui Belokiev, în cazul unui conflict, nimeni nu-l va proteja pe Kadîrov.

“Sfârșitul lui este deja condamnat. Cred că toată lumea va încerca să pună mâna pe el, iar soarta lui va semăna aproximativ cu cea a lui Gaddafi”, a conchis Belokiev.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *