Culinar.md

12 sfaturi utile. Congelează fructe şi legume ca să ai vitamine la iarnă

Mai jos vă prezentăm produsele pe care neapărat trebuie să le puneți în congelator vara aceasta.

Caise, prune
Aceste fructe vă vor bucura în zilele reci de iarnă. Trebuie să le congelați fără codiță, depozitându-le în pachete din plastic cu fermoar.

Mere, gutui, pere
Procedura de congelare a acestor fructe este destul de complicată. Trebuie să le tăiați în felii mici, apoi să le puneți într-un castron și să le stopiți cu suc de lămâie, pentru a nu se întuneca.

Apoi, trebuie să le zvântați pe un talger și să le puneți în congelator în pachete sau saci care se închid ermetic.

Mazăre verde, porumb, fasole verde
Înainte de a congela aceste produse, trebuie să le cufundați în apă fiartă, apoi să le uscați, punându-le pe un prosop curat și moale. După aceasta, le împachetați în pungi cu fermoar și le puneți în congelator.

Ardei gras
Ardeii mari și frumoși cel mai bine e să-i congelați pentru salate sau orice umplutură. După ce o să înghețe un pic, trebuie să-i aranjați unul peste altul sub formă de piramidă.

Morcovi
Tehnica e următoarea: trebuie să-i dați prin răzătoare și să plasați această masă în pungi de plastic cu fermoar și, în congelator. Dacă veți avea nevoie de morcovi congelați pentru un amestec din legume trebuie să-i tăiați cubulețe și să-i puneți într-un crop. După ce se răcesc, îi plasați în congelator.

Vinete, dovlecei
Ar trebui să le taiați în cuburi mici sau felii, apoi să le împarțiți în pungi de plastic și le puneți în congelator. Acest semifabricat este ideal pentru pregătirea supelor.

Conopida
Înainte de a fi congelată este necesar să o puneți într-un crop, să o rupeți în bucățele și să o așezați într-o pungă din plastic.

Brocoli
Această legumă nu trebuie călită înainte de congelare. Brocoli trebuie spălate foarte bine, uscate, împărțite în buchețele și congelate în pungi sau containere.

Tomate
Tomatele mici ar trebui să fie congelate întregi. Le puteți face o mică gaură, astfel încât să nu se spargă. Roșiile mari le puteți tăia în inele mici sau în cuburi și le puneți în congelator.

Ciuperci
Ciupercile pot fi nu doar uscate, dar și înghețe! Înainte de a le congela trebuie să le curățați bine, să le spălați, să le uscați și să le puneți într-o pungă de plastic cu fermoar.

Fructe de pădure
În general, toate fructele de pădure sunt potrivite pentru congelare. Doar că unele își păstrează forma și gustul mai bine, iar altele nu prea. Puteți sigur să înghețați zmeură, mure, coacăză și căpșuni. Unii oameni preferă să le piseze într-un blender și să le adauge un pic de zahăr. În timpul iernii, un astfel de amestec se va potrivi perfect ca umplutură dulce pentru iaurturi sau piureuri.

Verdeață
Cel mai bine este să o înghețați în containere. Preliminar, este necesar să spălați verdețurile preferate și să le tăiați mărunt.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *