Eveniment

Congresul Internaţional al Jurnaliştilor Români, la Bălți

Evenimentul a fost organizat de Forumul Internaţional al Jurnaliştilor Români (FIJR) în parteneriat cu Universitatea de Stat “Alecu Russo” din Bălţi.

Lucrările congresului s-au desfăşurat cu genericul “Noile Media – Jurnalism – Comunitate”, fiind axate pe cîteva subiecte care privesc modul în care “noile media” interferează cu presa tradiţională, în special felul în care acestea reprezintă un suport pentru dezvoltarea jurnalismului în limba română.

Participanţii la congres au propus un nou mod de abordare a problematicii cu care se confruntă jurnaliştii români, bazat pe practici de specialitate moderne, pe noile tehnologii şi racordat la reţelele de media naţionale şi internaţionale.

În cadrul reuniunii au fost prezentate mai multe lucrări cu tematica dată, precum şi cazuri privind diferite situaţii de încălcare a dreptului la liberă exprimare a jurnaliştilor români. Toate acestea se vor regăsi în Raportul FIJR “Libertatea Presei în Diaspora Românească”, document care va fi prezentat în această toamnă la Bruxelles, în Parlamentul European.

sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *