Social

Consecinţele zăpezii: Camioane blocate la Anenii-Noi şi acoperişuri prăbuşite în Făleşti şi Râşcani

Camioanele s-au întors de pe traseul Anenii Noi – Ştefan Vodă – Căuşeni, în regiunea satului Troiţa, Anenii Noi, potrivit Info-Prim Neo. Pe această porţiune de drum se circulă în condiţii extrem de dificile. 

Preşedintele raionului Anenii-Noi a declarat, în cadrul unei teleconferinţe cu premierul Vlad Filat, că situaţia este stabilă şi autospecialele pentru curăţarea drumului sunt prezente la faţa locului. "Doar trei grădiniţe nu activează în acest moment. Dumurile naţionale sunt curăţate", a spus preşedintele raionului Anenii Noi. Pe porţiunea de drum a fost instalat un punct de reabilitare cu generator, unde şoferii se pot încălzi. 

Preşedinţii de raioane au declarat că, în general, "situaţia este sub control". Astfel, traseul Basarabeasca – Ceadîr Lunga este blocat din cauza zăpezii. La Cimişlia sunt închise două şcoli, iar şase grădiniţe sunt aprovizionate cu apă din fântâni. În Briceni, stratul de zăpadă măsoară circa 60 de centimetri, iar în Cantemir ajunge până la 1,2 metri. Câteva case din raionul Cahul au rămas fără energie electrică

Acoperişul unei grădiniţe din raionul Făleşti s-a probuşit parţial, din cauza zăpezii. De asemenea, s-a prăbuşit şi acoperişul unei case din satul Corlăteni, raionul Râşcani. O persoană a decedat în urma unui incendiu care a avut loc tot în raionul Râşcani. 

Un copil din raionul Soroca a căzut în apele râului Nistru
. Minorul a fost transportat la spital şi se află sub supravegherea medicilor. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *