CSI / RusiaRăzboi

Consilier al lui Putin: Dacă contraofensiva Ucrainei „eșuează”, Occidentul „va fi în criză de arme” / Rusia ar putea mobiliza 400.000 de oameni pentru un ”atac final”

O ofensivă eșuată a Kievului va permite Rusiei să prindă Ucraina din scurt, a declarat un consilier al lui Vladimir Putin, relatează Sky News.

Rusia ar putea mobiliza 400.000 de oameni pentru un „atac final”, în timp ce Occidentul va fi lipsit de arme, a declarat Dmitri Suslov.

„Dacă ofensiva de la Kiev eșuează, Occidentul va fi în criză de arme și, în acel moment, Rusia va putea mobiliza 400.000 de oameni pentru atacul final”, a declarat acesta.

Comentariile sale vin în contextul în care unii soldați ucraineni și-au exprimat nerăbdarea de a începe o contraofensivă mult așteptată.

Ucraina a antrenat 40.000 de soldați de asalt pentru un atac și se crede că a construit brigăzi de tancuri folosind vehicule donate de aliații săi.

În tranșeele din Bahmut, epicentrul conflictului, comandantul Naza, în vârstă de 21 de ani, a declarat: „Suntem pregătiți, trebuie să o facem, cu cât mai repede, cu atât mai bine”.

„Inamicul trebuie alungat. În acest moment așteptăm ca vremea să se schimbe, noroiul este un obstacol”, a adăugat el.

Aceasta este o lecție învățată din ofensiva de iarnă eșuată a Rusiei, când condițiile umede au forțat tancurile lor să se deplaseze pe drumuri, făcându-le ținte mai ușoare.

State precum Polonia, Spania și SUA au intensificat asistența militară înaintea atacurilor planificate de Kiev, dar nu a fost dezvăluit când anume ar putea începe acestea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *