Actualitate

Consilieri de Orhei anunţă că vor respinge solicitarea privind suspendarea lui Shor

Consiliul orășenesc Orhei se va întruni mâine, pe 5 iulie, în ședință pentru a examina cererea procuraturii anticorupție privind suspendarea lui Ilan Shor. Cu această ocazie, reprezentanții grupului majoritar din Consiliul orășenesc Orhei i-au acuzat, într-o conferință de presă, pe procurori de abuzuri și justiție televizată.

„Toată fracțiunea e solidară cu Ilan Shor, care nu este de vină și va fi un vot negativ”, declară consilierii locali. Aceștia susțin că Procuratura comite un abuz, la „presiunile unor ONG-uri plătite și a unor instituții de presă”. Mai mult, ei au anunțat că vor organiza acțiuni de protest până la eliberarea lui Ilan Shor.
Ilan Shor a fost reținut acum două săptămâni, fiind învinuit de escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani, într-un dosar ce vizează devalizarea Băncii de economii. Judecătoria Buiucani a eliberat pe numele acestuia un mandat de arest pentru 30 de zile, iar Curtea de Apel a respins săptămâna trecută demersul avocaților, care au cerut ca Ilan Shor să fie cercetat în libertate. 

IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *