Eveniment

Consilierii Chișinăului vor reexamina bugetul pentru 2013

Aleșii locali vor trebui să reia discuțiile privind bugetul municipal pentru anul 2013, care a rămas suspendat, după ce, la ședința trecută, o parte de consilieri au părăsit sala.

Bugetul municipal pentru 2013 va fi principalul subiect care urmează a fi discutat la ședința CMC. Proiectul nu a fost deocamdată aprobat nici în prima lectură. La ultima ședință, acesta nu a acumulat numărul suficient de voturi pentru a fi promovat. Bugetul a fost susținut doar de consilierii PLDM, pe când colegii lor liberali nu erau în sală, iar fracțiunea PCRM s-a abținut de la vot. Împotrivă au votat doar socialiștii. Consilierul PL, Iurie Topală, a argumentat că fracțiunea liberală a părăsit sala de ședințe, deoarece comuniștii nu ar fi vrut să voteze proiectul bugetului. La ședința de mâine, în ordinea de zi va fi reintrodus, la fel, proiectul de hotărâre privind aprobarea unui credit oferit de Banca Mondială pentru reparația drumurilor din Chișinău. Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a anunțat de asemenea că la ședința CMC vor fi propuse spre examinare proiectul de majorare a taxelor locale pentru 50 de activități economice și introducerea a două taxe noi: pentru comerțul stradal și fondul rutier municipal.

Precizăm că bugetul pentru anul 2013 anunță venituri de 2,643 miliarde de lei, cu 8,6% mai mult decât în anul 2012, iar la cheltuieli – 2,664 miliarde de lei, cu 7,6% mai puțin decât anul curent. Deficitul bugetar constituie 20,7 milioane de lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *