Actualitate

Consilierii municipali cer demisia lui Ruslan Codreanu, după ce acesta singur și-a prelungit interimatul la Primărie

„Lucrurile ajung să degenereze în catastrofe. Activitatea Primăriei Chișinău este blocată, pseudoreformele inițiate au dat zero randament. Se fac licitații și nu participă nimeni, agenții economici refuză să mai fie legați cu Primăria. Iar acum avem și o premieră, avem un viceprimar care s-a autoproclamat primar interimar. Lucrurile trec de la ridicol la grav. Ar trebui să ne întrunim într-un birou permanent, să luăm act de situația creată și să propunem soluții, înainte de a discuta și alte probleme”, a declarat Ion Cebanu în ședința de astăzi a CMC.

Demersul a fost susținut și de consilierul socialist Ion Ceban. „Domnul Codreanu a emis o dispoziție litigioasă cu privire la interimat. Legea nu prescrie condiții foarte clare de instituire a interimatului. Numirea interimatului poate fi făcută exclusiv de CMC, deoarece nu există alt organ care ar avea competențe de instituire a interimatului. Domnul Codreanu și-a asumat interimatul într-un mod absolut abuziv”, a declarat Ion Ceban.

De altă părere este șeful Direcției asistență juridică, Valeriu Bogdan, care afirmă că dispoziția de instituire a interimatului este legală. „CMC intervine privind asigurarea interimatului doar în cazul când această funcție nu are cine s-o ocupe”, a explicat Valeriu Bogdan.

Consilierul municipal din partea Partidului Popular European din Moldova, Veaceslav Bulat, a declarat că toate aceste solicitări și declarații sunt făcute de dragul spectacolului. „Până acum ați stat bine mersi, ați discutat și ați făcut proiectele de decizie, dar cum ați ajuns la ședința CMC vă dați în spectacol. Aceasta se numește fățărnicie curată”, a remarcat alesul local.

Până la urmă, aleșii locali s-au convocat într-un birou permanent al CMC pentru a lua o decizie. Ruslan Codreanu nu a comentat deocamdată situația.

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *