Politică

Consilierii socialiști anunță că vor boicota mâine ședința CMC

„Ședința de mâine are pe agendă peste 400 de subiecte, dintre care marea majoritate țin de arendă, cedare de pământ și privatizări. Băi, nesimțitule, (n.r. adresare către primarul Dorin Chirtoacă) tu mai ai să te joci cu municipiul ăsta?

Mâine la primărie o să fie un protest. 26 de consilieri au convenit că boicotează ședința CMC, pentru că trebuie să fie normal ca primarul general să se conformeze solicitării majorității consilierilor din CMC. Noi îl așteptăm pe data de 11 cu rapoarte și cu demisii”, a declarat Ion Ceban, în cadrul unei conferințe de presă.

Referindu-se la demisii, aceștia insistă că mai mulți funcționari publici din cadrul Primăriei au fost numiți în funcție în mod ilegal. Este vorba despre șefii de direcții: Mihai Moldovanu, Roman Sofroni, Igor Gamrețchi, care au fost numiți în funcție fără a trece un concurs public de selecție.

De asemenea, socialiștii susțin că primarul ar evita să vorbească în public despre ilegalitățile comise de către unele companii de construcții și asta pentru a proteja compania colegului său de partid, Iurie Dîrda. Referitor la darea în proprietate a terenurilor, socialiștii au spus că vor insista pe cale parlamentară, cu un proiect de lege care să interzică instanțelor de judecată să decidă în locul CMC – care terenuri pot fi date în folosință și care nu.

sursa: politik.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *