Actualitate

Consilierul lui Băsescu îl atacă pe Leancă după ce acesta a criticat vehement declarațiile unioniste ale Președintelui României

Consilierul prezidenţial consideră că şeful Executivului de la Chişinău îşi prefaţează, prin această declaraţie, vizită la Bucureşti cu amestecul în politică dâmboviţeană, spunând "cine-i bun şi cine-i rău la Bucureşti". "Ajutat de către toate instituţiile statului român, actualul prim ministru a pierdut ocazia să tacă, dacă nu înţelege cu adevărat ce se întâmplă la Bucureşti şi în regiune. Păcat! O abţinere ar fi fost mai potrivită", scrie Iulian Chifu.

"Domnul prim ministru al Republicii Moldova Iurie Leancă îşi prefaţează vizită la Bucureşti cu amestecul în politică dâmboviţeană. Păcat. Era diplomat, părea să aibă viitor, şi nu se remarcase încă spunând cine-i bun şi cine-i rău la Bucureşti. Ajutat de către toate instituţiile statului român, actualul prim ministru a pierdut ocazia să tacă, dacă nu înţelege cu adevărat ce se întâmplă la Bucureşti şi în regiune. Păcat! O abţinere ar fi fost mai potrivită, mai ales la o luna după un eveniment la care se referă. Gestul, chiar dacă îi este util în campania să electorală, poate lesne fi interpretat drept lipsa de caracter", acrie Iulian Chifu pe Facebook.

Prim-ministrul moldovean Iurie Leancă a declarat pentru postul Naţional 4 că afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu despre unire nu doar că nu sunt în avantajul Republicii Moldova dar creează "probleme cruciale", potrivit Unimedia.md.

"Declaraţia domnului Băsescu nu ne ajută, ci ne creează doar probleme cruciale. Salut declaraţia premierului Ponta. Nu aş vrea să fac divizări, separări. Noi avem nevoie de altceva. Avem nevoie de o ţară vecină România. Să aibă o voce credibilă în cadrul Uniunii Europene, să poate să ne ajute în realizarea acestui obiectiv, acestui parcurs european. Parcursul european nu înseamnă pierderea suveranităţii, sub nicio formă a statului Republica Moldova, ci doar faptul că urmează să fim un stat funcţional. Urmează să ancorăm Republica Moldova într-un spaţiu al prosperităţii, al stabilităţii, cu un sistem funcţional, fără frontiere, cu reglementări comune. Acesta este scopul cel mai importat al Guvernului de la Chişinău", a declarat Iurie Leancă pentru postul Naţional 4.

Amintim că preşedintele Traian Băsescu a declarat recent că următorul proiect important pentru România, după intrarea în NATO şi Uniunea Europeană, trebuie să fie unirea cu Republica Moldova.  

hotnews.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.