CSI / RusiaInternaționalRăzboi

Consilierul pentru Securitate Naţională din SUA afirmă că Moscova a eşuat în a-şi îndeplini obiectivele în război: „Rusia a pierdut deja acest război”

Consilierul pentru Securitate Naţională din SUA Jake Sullivan a afirmat că, deşi ”nu poate prezice viitorul”, el consideră că ”Rusia a pierdut deja acest război” împotriva Ucrainei. Pe de altă parte, Sullivan a declarat că avioanele de luptă F-16 – care au fost cerute de Ucraina – ”nu sunt înzestrarea cheie” pentru nevoile curente ale ţării, adică o contraofensivă faţă de forţele ruseşti, scrie News.ro.

”Obiectivele Rusiei în acest război au fost de a şterge Ucraina de pe hartă, de a cuceri capitala şi de a elimina Ucraina, de o absorbi în Rusia”, a declarat Sullivan, la o dezbatere organizată de CNN cu reprezentanţi ai Administraţiei Biden pentru a marca un an de la începutul războiului. ”Au eşuat în a face asta şi nu sunt în poziţia de a mai reuşi să facă asta de acum înainte”, a declarat el.

De asemenea, în cadrul aceleiaşi dezbateri, el s-a referit şi la avioanele F-16, cerute de Ucraina.

”(Avioanele) F-16 nu sunt o chestiune pentru lupta pe termen scurt. F-16 sunt o chestiune pentru apărarea pe termen lung a Ucrainei şi aceasta este o discuţie pe care preşedintele Biden şi preşedintele Zelenski au avut-o”, a mai explicat Sullivan.

Cea mai puternică diferenţă de opinie între Joe Biden şi Volodimir Zelenski o reprezintă tipul armelor pe care preşedintele SUA este dispus să le ofere. Guvernul de la Kiev îşi intensifică campania ca vestul să trimită avioane F-16 şi primeşte tot mai multă susţinere din partea unor influenţi membri bipartizani ai Congresului.

Menționăm că până în prezent, Joe Biden a refuzat solicitarea, ceea ce duce la mijlocul dilemei care defineşte strategia sa de război: cât de departe să mergi pentru a ajuta Kievul să câştige, evitând însă o confruntare directă între Vest şi Rusia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *