Politică

Consilierul președintelui Ucrainei, de Ziua Drapelului național al R. Moldova: „Un simbol al identității. Pentru asta, noi astăzi murim”

Drapelul național este un element important al unui stat, dar și un simbol al identității. Acesta demonstrează independența unui popor. „Pentru asta, noi astăzi murim. Murim pentru dreptul de a fi așa cum ne dorim”, a declarat consilierul președintelui Ucrainei, Mihailo Podoleak, scrie TV8.

De asemenea, oficialul ucrainean a mai vorbit despre suveranitate, influența Federației Ruse în Republica Moldova, viitorul european al țării noastre și al Ucrainei, dar și despre curajul de a lua decizii. 

„Este foarte important să îți prețuiești țara. Nu poți schimba dreptul de a fi așa cum ești, pe gaz ieftin, pentru că gazul ieftin, mai devreme sau mai târziu, va duce la aceea că-ți vei pierde dreptul de a fi tu. Și vei fi dependent de altcineva. Mă îndoiesc că pentru Moldova, Ucraina sau oricare altă țară, gazul este mai important, pentru că Rusia îți dă gaz ieftin, însă primești la schimb o viață maximal de scumpă, instabilă și săracă. Țările în care Rusia are influență, din păcate, nu pot arăta civilizat. Acestea au mereu conflicte interne, se confruntă cu sărăcie, pentru că Rusia poate controla doar țări cu statalitate parțială și cu un nivel scăzut de trai”, a subliniat Mihailo Podoleak.

Consilierul prezidențial de la Kiev a oferit și un sfat cetățenilor Republicii Moldova. 

„Când e nevoie de soluții simple, singura în cazul Moldovei este să fie Moldova, să fie un stat suveran și să aibă încredere în autorități. Și fără îndoială, destinul nostru este să trăim în spațiul european, pentru că suntem parte a civilizației europene. Nu suntem parte a civilizației ruse, este o civilizație străină pentru noi, barbară. Cu cât mai repede ne vom îndepărta de Rusia, cu atât mai repede Moldova va avea șansa să își crească rapid nivelul de trai. Nu este un drum ușor, dar trebuie să parcurgem această cale pentru a trăi la fel ca vecinii noștri europeni”, a mai declarat el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *