Actualitate

Consiliul economic al prim-ministrului are membri noi

Premierul Pavel Filip a semnat o dispoziţie în acest sens. Astfel, 59 de membri – miniştri, antreprenori, reprezentanţi ai autorităţilor publice şi comunităţii donatorilor au format grupuri de lucru tematice. Consiliul va acţiona în sprijinul activităţii antreprenorilor, se va concentra pe înlăturarea constrângerilor principale ce stau în calea dezvoltării sectorului privat, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, din noua componenţă a Consiliulu fac parte secretarul general al Cancelariei de Stat, 8 miniştri, reprezentanţi ai organizaţiilor şi instituţiilor internaţionale, şi ai autorităţilor publice centrale.

Pentru îndeplinirea atribuţiilor şi realizarea mai eficientă a activităţilor Consiliului au fost create 3 grupuri de lucru tematice, care vor semnala şi vor dezbate în cadrul şedinţelor barierele cu care se confruntă mediul de afaceri.

Consiliul Economic al prim-ministrului promovează dialogul dintre sectorul public şi privat cu scopul de a îmbunătăţi mediul de afaceri, contribuind la dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii şi creşterea gradului de concurenţă pe piaţa autohtonă.

Consiliul Economic a fost creat în decembrie 2012 cu suportul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *