Social

Consiliul Europei ajută Moldova să combată discriminarea

La eveniment au fost prezenți oficiali naționali, europeni, precum și reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale și internaționale, care activează în domeniul protecției drepturilor omului.

Potrivit șefului Consiliului Europei la Chișinău, Jose-Luis Herrero, “CoE va acorda toată asistența și sprijinul necesar pentru a implementa eficient normele legale ce țin de combaterea și protecția cetățenilor de fenomenul discriminării”.

Oficialul a menționat că în țara noastră “situația discriminării este la o etapă la care trebuie intensiv de lucrat și de ajustat la standardele europene. Adoptarea legii cu privire la egalitatea șanselor și crearea Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării sînt principalii pași pe care R. Moldova i-a făcut pentru a proteja cetățenii discriminați. Totuși, autoritățile moldovenești trebuie să-și îndeplinească toate responsabilitățile asumate față de partenerii europeni”.

Obiectivul principal al proiectului este de a sprijini politicile și practicile privind drepturile omului prin asigurarea corespunderii cadrului legislative și de reglementare a domeniului juridic.

Proiectul face parte din Planul de acțiuni 2013-1016 al Consiliului Europei pentru susținerea reformelor democratice și este inclus în Agenda de asociere dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova.

sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *