Actualitate

Consiliul Europei: „Europa nu trebuie să se teamă de imigranți”

Oficialul a făcut apel la statele membre să îi integreze pe refugiați, nu să încerce să descurajeze venirea acestora diminuând ajutoarele sociale, relatează France Presse.

"Anul 2015 a fost marcat de teama tot mai mare declanșată de afluxul continuu de imigranți, chiar mai răspândită decât teama de terorism", a subliniat Muiznieks, în raportul său anual prezentat luni la Strasbourg în fața parlamentarilor organizației paneuropene.

Această teamă alimentează "prejudecățile anti-musulmani, deja extrem de răspândite", a criticat Muiznieks, care s-a exprimat public, de mai multe ori în ultimele luni, împotriva "politicilor contra-productive" ale statelor reticente să primească imigranți.

Unele guverne au adoptat măsuri "care vizează în mod deschis să facă țările lor mai puțin atrăgătoare în ochii imigranților", spre exemplu reducând ajutoarele pe care aceștia le-ar putea pretinde, confiscându-le averile sau limitând regruparea familială, a mai punctat el.

Aceste măsuri "vor constitui toate obstacole în calea integrării, fără a avea impact major asupra numărului viitorilor nou-veniți", a spus comisarul, care a reamintit că "imigranții și solicitanții de azil sunt primele victime ale amplificării rasismului și intoleranței în mai multe țări".

Comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei, care acționează în mod independent, are ca misiune în special "să identifice eventuale deficiențe în legislația și practica în materie de drepturi ale omului" în cele 47 de state membre ale organizației paneuropene.

Actualul titular al postului, Nils Muiznieks, este un fost ministru leton, specialist al luptei împotriva rasismului.

Sursa: Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *