Politică

Consiliul pentru combaterea discriminării a admis sesizarea AUR la declarațiile rasiste și xenofobe ale lui Voronin (DOC)

Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurării egalitați, a admis sesizarea depusă de AUR față de declarațiile xenofobe, rasiste și extremiste ale comunistului Vladimir Voronin. 

Amintim că Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a depus o plângere la Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității, prin care solicită sancționarea liderului PCRM, Vladimir Voronin, pentru declarațiile xenofobe și rasiste în privința persoanelor de culoare, informează AUR într-un comuncat de presă.

AUR: Voronin face declarații xenofobe și discriminatorii

Potrivit AUR, astfel de declarații a unui candidat la funcția de deputat, exprimă lezează și afectează onoarea și demnitatea persoanelor, dar și duce la discriminarea pe bază de rasă și etnie.

„În condițiile în care aceste afirmații au fost făcute în spațiul public de un politician care pretinde la funcția de deputat în Parlament, fiind primul pe lista electorală a unui bloc electoral, considerăm că astfel de declarații lezează și afectează onoarea și demnitatea persoanelor, dar și duce la discriminarea pe bază de rasă și etnie. Or, potrivit legii, segregarea rasială reprezintă o formă gravă a discriminării, iar orice formă de discriminare este interzisă. Promovarea unei politici sau efectuarea unei acțiuni sau inacțiuni care încalcă egalitatea în drepturi a persoanelor trebuie să fie înlăturată de autoritățile publice competente și sancționată conform legii”, se precizează în textul sesizării.

Amintim că, la 13 mai curent, în cadrul emisiunii în limba rusă „ГЛАВНОЕ” de la postul de televiziune TVC21, președintele PCRM, Vladimir Voronin a utilizat un discurs rasist și xenofob. Acesta a declarat că dacă cetățenii moldoveni vor vota la alegerile parlamentare din 11 iulie curent, pentru partidele pro-europene, atunci soldații NATO „o să vină în Moldova și vom avea copii cu pielea închisă la culoare, nu doar cu pielea albă”, iar după ei „o să vină jandarmii români”.

 

Sesizare AUR Consiliul Pent… by Realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *