Bună Dimineața

Constantin Tănase: Lăsați măcar morții în pace, fariseilor!

Și anul acesta, conducerea de vârf, urmată de armata de lideri și lideroaice de rang național, au distribuit flori pe la toate mormintele, cu mutre solemne și triste, cum o cere protocolul. 

Pe 31 august, cu prilejul sărbătorii naționale „Limba noastră ce română”, n-au scăpat de „înalta prețuire” nici înaintașii noștri din Cimitirul armenesc. La prima vedere, gestul lor pare omenesc, creștinesc și chiar patriotic. Dar numai la prima vedere. Fiindcă, la o a doua privire, mai critică și mai atentă, realizezi că „înalta lor prețuire” în realitate e o fățărnicie penibilă. Să depui flori la mormintele celor care au căzut în marea bătălie pentru limba română, dar să nu ridici un deget pentru a modifica rușinosul articol 13 din Constituție e un act de respingătoare duplicitate. Dacă ar putea, morții s-ar ridica din morminte și le-ar da cu trandafirii în cap… Să scoți din denumirea sărbătorii cuvântul „română”, dar să mergi să depui flori la mormintele celora care au luptat pentru limba română e mai mult decât o manifestare de cinism și fățărnicie.

Va trebui odată și odată sa le tăiem pofta acestor „lideri naționali” sa-și facă imagine pe seama morților, a celor care au luptat pentru identitatea etnică și lingvistică românească, dar au plecat triști și neîmpăcați din cauza oportunismului, duplicității și fățărniciei celor ce pe 31 august vin …„să-i cinstească”. Acești „cavaleri ai tristei minciuni” i-au folosit pe cei dispăruți când erau vii, pentru „transfer de imagine” și-i folosesc și acum, când sunt morți.

Lăsați-ne morții în pace, fariseilor. Noi, cei încă vii, nu avem încotro, ne lăsăm „conduși” de voi, dar măcar pe cei duși la Domnul lăsați-i în pace.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *