Ultima oră

Constantin Tănase: Spovedania găgăuzului Mișa în legătură cu ziua de lucru a președintelui Timofti

”Eu aș băga la pușcărie banda asta de separatiști de la Comrat, mi-a zis Mișa, dar să știți că anume Chișinăul toarnă apă la moara separatismului găgăuz. Să nu credeți că găgăuzii simpli vor separarea de Moldova, dar ideea prinde rădăcini în imaginația acestora nu întâmplător. Haideți să vă dau un simplu exemplu. Spuneți-mi, vă rog, de câte ori a venit în Găgăuzia președintele Timofti”?
Am recunoscut sincer, că nu știu. Dacă nu greșesc, niciodată.

„De ce, a continuat găgăuzul Mișa, președintele Timofti nu a venit măcar o singură dată într-un sat de găgăuzi, să-i asculte ce gândesc, ce-i frământă, ce vor ei de la viață? Vă asigur, dacă ar fi venit, în satul acela nu mai rămânea nici un „separatist”.

Găgăuzul Mișa mi-a vorbit multe pe această temă, ca în final să mă întrebe: spuneți-mi, vă rog, cu ce se ocupă președintele Timofti în timpul zilei de muncă? I-am răspuns că nu știu, dar că presupun că are pe agenda sa întâlniri, semnarea unor documente…Aici, găgăuzul Mișa, a răbufnit, retoric: bine, trei zile pe săptămână semnează documente, dar ce face în celelalte zile!?

I-am promis că o să mă documentez.

Ca să vezi, după această spovedanie, am intrat și eu la idee, ca și găgăuzul Mișa: într-adevăr, ce face președintele Timofti în zilele când nu semnează decrete și nu primește ambasadori?

Nu dau cu parul, ci întreb, iar întrebarea, lucru știut, vină n-are.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *