Actualitate

Constantin Țuțu riscă să rămână fără judecător. Ion Morozan și-a depus cererea de demisie

Magistratul Ion Morozan de la Judecătoria Chişinău și-a depus cererea de demisie. Cererea lui Morozan a fost inclusă în agenda şedinţei de vineri, 9 septembrie, a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Ion Morozan şi-a argumentat cererea prin atingerea plafonului de vârstă, de 65 de ani, transmite Anticoruptie.md.

Ion Morozan a fost numit în funcția de judecător în 2005. Magistratul a făcut parte din unul din cele două complete de judecători constituite la nivelul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, pentru examinarea dosarelor ce vizează „furtul miliardului”.

De asemenea, în gestiunea magistratului se află dosarul penal în care fostul deputat democrat Constantin Ţuţu este învinuit de trafic de influenţă. De atunci au fost programate 27 de şedinţe de judecată, iar examinarea dosarului se află încă la etapa şedinţei preliminare.

Ultima şedinţă urma să aibă loc la data de 30 mai 2022, însă a fost amânată la solicitarea avocatului inculpatului.

Următoarea şedinţă a fost programată pentru data de 12 septembrie, însă ar putea să nu aibă loc dacă CSM va accepta cererea de demisie a lui Morozan. În acest caz, dosarul urmează să fie repartizat aleatoriu unui alt judecător, iar examinarea va fi reluată de la început.

Tot în gestiunea lui Ion Morozan, de 9 luni, se află şi dosarul penal intentat fostului deputat PLDM, Chiril Lucinschi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *