Actualitate

Construcția apeductului Chișinău–Străşeni–Călăraşi va fi susținută de guvernul Germaniei. Va oferi câteva milioane de euro va oferi pentru sprijin

Potrivit Valentinei Ţapiş, secretar de stat la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) în multe regiuni din R. Moldova resursele de apă sunt limitate.

„În acest sens proiectul amintit este de o importanța strategică pentru comunitățile din raioanele Strășeni și Călărași. Totodată, extinderea sistemelor centralizate de alimentare cu apă şi creșterea gradului de acces al populației la aceste servicii este recunoscută în Strategia Națională de alimentare cu apă și sanitație drept un obiectiv cheie de dezvoltare a sectorului”, a relevat secretarul de stat al MADRM.

Proiectul ”Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală” este finanțat de Guvernul Federal German prin intermediul băncii de dezvoltare KfW. Prima etapă a proiectului prevede construcția apeductului magistral Chișinău–Strășeni–Călărași. Pentru aceasta Guvernul Germaniei a făcut un angajament investițional în valoare de 16,5 mln de euro sub formă de grant.

Perioada de implementare a proiectului este 2019–2024, include construcția apeductului magistral (diametrul 300-1000 mm) care va livra apă potabilă de la branșamentul din municipiul Chișinău spre centrele raionale Strășeni și Călărași, cu conectarea ulterioară a localităților din raioanele menționate.

Sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *