ActualitateROMÂNIA

Construim două pasaje noi, Petricani și Andronache, în Sectorul 2

Senatorul Gabriela Firea, candidată la Primăria Generală București, a făcut o vizită în zona Petricani, mai exact la trecerea dintre București și județul Ilfov, unde sunt cele mai multe ambuteiaje din cauza barierei și a circulației trenurilor.

Gabriela Firea a anunțat că, după alegerile 9 iunie, va începe de urgență construirea celor două pasaje supraterane care sunt menite să fluidizeze circulația în zonă și s reducă poluarea cu care se confruntă locuitorii de aici.

Mai mult, Firea atrage atenția că a lăsat la cheie proiectele celor două pasaje la finalul mandatului anterior, iar actualul primar general nu s-a aplecat asupra acestei situații.

”Vizita în zonele Petricani și Andronache mi-au confirmat că sectorul 2 are nevoie urgentă de pasajele care să fluidizeze circulația în nordul Capitalei și la trecerea spre județul Ilfov, prin orașul Voluntari. În fiecare zi, dimineața sau la finalul programului, traficul de aici, unde sunt multe multinaționale, este sufocant.

Nu se poate pune problema de bani! Bani sunt! Sectorul 2 a avut în ultimul an excedent bugetar de 320 de milioane de lei. Cu un maximum de 65 milioane de euro din bugetul local s-ar fi putut face ambele pasaje!

Sunt și acum, la cheie, două studii de fezabilitate. Unul pentru Andronache, altul pentru Petricani, cu toate avizele obținute. Soluția constructorilor, dar și a tuturor celor implicați, cu care am discutat a fost aceea de construire a două pasaje supraterane, construite succesiv, pentru a nu bloca întregul sector”, a declarat  Gabriela Firea pe pagina ei de Facebook.

De asemenea, în implementarea acestor proiecte, Gabriela Firea mizează pe colaborarea viitorului primar al sectorului 2, Rareș Hopincă, susținut de PSD: ”Mă bazez pe colaborarea cu prietenul și colegul meu, Rareș Hopincă, viitorul primar al Sectorului 2, și ne angajăm, ca împreună să realizăm aceste pasaje într-un timp relativ scurt.

Pasajul Petricani, situat la granița orașului Voluntari cu Șoseaua Petricani, este un proiect menit să descongestioneze zona de Nord-Est a Capitalei. Proiectul pentru Pasajul Andronache presupune amenajarea a 4 benzi de circulație, trotuare, iluminat public, devierea/relocarea rețelelor de utilități. Pasajul va contribui la fluidizarea circulației în zonă, cu efecte directe asupra scăderii nivelului de noxe.

Au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici şi se lucra la caietul de sarcini pentru a se putea demara procedurile de licitaţie. De ce nu s-a mișcat nimic în ultimii 4 ani la aceste pasaje atât de necesare Sectorului 2?

Promisiunea mea, pe care o fac împreună cu Rareș Hopincă, locuitorilor sectorului 2, dar și oamenilor care vin la muncă în zona asta de București, este aceasta: două pasaje, Andronache și Petricani, în doi ani de zile fiecare.

Echipa pentru București, Orașul dorit de oameni, s-a pus în mișcare!”, a transmis Gabriela Firea pe Facebook.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *