Externe

Consulatul SUA la Istanbul, ținta unui atac cu arme de foc

Un comunicat oferit de sediul central al poliției din Istanbul a confirmat că trei ofițeri de poliție și șapte civili au fost răniți în explozie, însă nu a oferit nicio informație privind bilanțul victimelor.

Agenția de știri Cihan a informat că cei doi atacatori implicați în atacul asupra clădirii din cartierul Sariyer din Istanbul sunt un bărbat și o femeie. Reuters nu a putut confirma informațiile apărute în presă.

Turcia s-a aflat într-o stare sporită de alertă după lansarea luna trecută a unui ‘război sincronizat asupra terorismului’, care include atacuri aeriene împotriva combatanților Statului Islamic din Siria și a militanților kurzi din nordul Irakului și detenția la domiciliu a sute de suspecți.

Misiunile diplomatice ale SUA în Turcia au mai fost vizate în trecut de atacuri, amintește Reuters.

Frontul Revoluționar de Eliberare a Poporului (DHKP-C), ai cărui membri se numără printre cei arestați în ultimele săptămâni, a revendicat responsabilitatea pentru un atentat sinucigaș asupra Ambasadei SUA la Ankara în 2013, în care a fost ucis un membru al forțelor de securitate turcești.

Sursa: Agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *